Selecteer je taal

Waarom OS1st?

Home Waarom OS1st?
Waarom-OS1st

OS1st is er op gericht om maximaal te ondersteunen bij het voorkomen en het laten herstellen van blessures. Waar de meeste compressieproducten zich alleen maar richten op de voeten en kuiten (compressiekousen) is OS1st de meest allround leverancier van compressie braces en sleeves. Naast de kuit en voet compressiekousen heeft OS1st ook diverse oplossingen voor de knie, bovenbeen, elleboog, arm of pols! 

Socks With Purpose (sokken met een functie)

De Compressie Zone Technologie van OS1st biedt vele toepassingen. Om dan toch met de voeten (compressiekousen) te beginnen hebben we een speciale lijn producten, genaamd “Socks with Purpose”. Deze compressiesokken bieden verschillende functionaliteiten om specifieke voetproblemen tegen te gaan. Je zou zeggen, sokken hebben toch al een functie, zoals het zorgen voor warme of droge voeten. Maar compressiekousen zijn in de regel bedoeld om doorbloeding in voeten en kuiten te verbeteren en vochtophoping te verminderen. OS1st doet er echter nog een schepje bovenop. 

Compressie bij voetproblemen

Voetproblemen als hielspoor, hallux valgus, hallux rigidus of pijnlijke voeten door diabetes komen bij heel veel mensen voor. Deze voetproblemen kunnen pijn veroorzaken en je belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Bovendien kan verergering van deze aandoeningen risico’s met zich mee brengen. Bij diabetes moet de doorbloeding in voeten en vooral de tenen goed in de gaten gehouden worden. Bij een hallux valgus kunnen andere vergroeiingen zoals hamertenen ontstaan, bij een ernstige vergroeiing van een hallux valgus of tenen kun je ook last krijgen van je lichaamshouding en balans. En als aan hielspoor niets gedaan wordt dan kan de pijn ervoor zorgen dat lopen nauwelijks mogelijk is.

Wat doet compressie eigenlijk?

De rol van compressie, en dus een verbeterde doorbloeding, is bij bovengenoemde aandoeningen een belangrijke factor voor herstel of vermindering van de pijnklachten. Doorbloeding helpt bij de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof, en bij de afvoer van afvalstoffen en overtollig vocht. Compressie (druk), kan echter ook gebruikt worden voor ondersteuning. Denk bij een scheef gegroeide grote teen (hallux valgus) bijvoorbeeld aan het geven van tegendruk, waardoor de teen gecorrigeerd wordt en weer rechter gaat staan. Ook bij hielspoor is doorbloeding cruciaal om de aandoening (verkalking onder de hiel) te verminderen. Het soepeler maken van de peesplaat onder de voet en het afvoeren van overtollige kalkafzetting op de pees zorgt voor minder overlast van hielspoor. Ook bij diabetes is compressie zeer welkom. Uiteraard wel op de juiste manier toegepast. Geleidelijke compressie zorgt voor een betere doorbloeding. Van groot belang is wel dat er geen beknelling plaatsvindt, iets wat OS1st uitstekend gelukt is met de zachte en comfortabele Wellness Performance sokken

Compressie voor het hele lichaam

We hadden al gezegd dat compressie voor het hele lichaam een toegevoegde waarde heeft. Doorbloeding is natuurlijk niet iets dat alleen voor de voeten belangrijk is. Ook de kuit, knie, polsen en armen zijn voor hun fitheid voor een belangrijk deel afhankelijk van de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen. Een carpaal tunnelsyndroom in de pols of een tennisarm is zo’n typisch voorbeeld waarbij overbelasting van (spieren en pezen in) de pols of arm wel wat extra’s kunnen gebruiken. De gevarieerde compressie van de Compressie Zone Technologie geeft precies die druk, daar waar het nodig is. Ook aan ondersteuning is gedacht, zodat nieuwe overbelasting verminderd wordt. Zo zien we bijvoorbeeld ook veel topsporters die bij grote inspanningen naar de achterkant van hun bovenbeen grijpen, met als gevolg een hamstringblessure. Overbelasting en te weinig doorbloeding is vaak de oorzaak. Met de hamstring brace, die de doorbloeding verbetert en het herstel bevordert, kan een blessure verminderd of voorkomen worden.

OS1st is er voor jouw gezondheid 

De speciale Compressie Zone Technologie van OS1st is bij uitstek geschikt om een positieve rol te spelen in het herstel van je blessure. Het kan heel goed dat jij ook één van bovengenoemde blessures hebt of hebt gehad. Of kamp je met een soortgelijke blessure waarbij doorbloeding een grote rol speelt om te herstellen (of voorkomen) van je blessure? Kijk dan gerust even goed op onze website, om de juiste toepassing voor jou te vinden die jou van je blessure af kan helpen of kan bijdragen aan het herstel!
0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies