Gratis verzending boven € 50 en GRATIS retour! I Alles uit voorraad leverbaar I 60 dagen niet goed geld terug
0
Winkelwagen
€ 0,00
Soepele, sterke voeten zijn belangrijk

Beweging is niet alleen goed voor ons hele lichaam, maar in het bijzonder ook voor de voeten. De voeten zijn letterlijk de basis van ons bewegingsapparaat en daarom is het ook wel belangrijk om dit goed te verzorgen. 

 

VOETEN ALS VANZELFSPREKENDHEID

We sporten vaak om ons lichaam te trainen, sterk en soepel te houden. Maar niet vaak zijn we bewust bezig met onze voeten. De voeten lijken een vanzelfsprekendheid te zijn als hulpmiddel om te sporten. En wanneer er blessures optreden, dan wordt de voet zelfs als een beperkend element gezien. Veel sporters, maar ook mensen die actief wandelen of bijvoorbeeld veel in de tuin werken, worden beperkt in hun activiteiten. Hielspoor, achillespees klachten, zere tenen of pijn aan de voorvoet zijn slechts een kleine greep uit de pijn die aan de voet aanwezig kan zijn.

 

VOETEN OEFENEN EN TRAINEN

Om klachten te voorkomen moeten ook de voeten blijvend getraind worden. Vaak kan dit al door regelmatig te lopen of sporten en door goede schoenen te dragen. Maar veel mensen ervaren pijn aan de voet en hebben dan juist de neiging om even niets te doen. Dat kan in gevallen nodig zijn, maar ook in veel gevallen moet de voet juist belast worden om sterk en soepel te bljiven.

Foot Gym voet oefeningenEenvoudige rekoefeningen kunnen pezen en spieren oprekken, waardoor meer lengte aanwezig is en de spieren minder snel last van verrekkingen krijgen. Een oefening die voor achillespees blessures vaak effectief is, is met de tenen op een traptrede te staan en de hiel in de lucht. Vervolgens ga je met de hiel op en neer, om zo de voorvoet sterker te maken (omhoog) en de hielpeesplaat te rekken (omlaag).

Een goed en effectief hulpmiddel om een groot aantal oefeningen te kunnen doen is de Foot Gym. Dit apparaat bevat een plateau met een helling waar gerekt, gemasseerd en geoefend kan worden.

Een oefening die bijzonder aan te raden is, is het op blote voeten lopen op het strand. Overal onder de voet is dan ondersteuning, maar de voet wordt optimaal aan het werk gezet. Alle spieren en pezen in de voet worden hierdoor soepeler. Wel raden we aan dit bij voorkeur te doen bij aangename buitentemperaturen.

 

COMPRESSIE EN DOORBLOEDING

Voeten beweging en trainingEen goede doorbloeding is belangrijk om spieren, pezen en ander weefsel te voorzien van voedingsstoffen en om afvalstoffen af te voeren. Zoals eerder aangegeven zijn voldoende bewegen en het doen van oefeningen altijd het beste. Maar soms is dit niet of slechts beperkt mogelijk. En dan is er dus een beetje hulp nodig. Met compressiekousen of compressiebraces is dat heel goed mogelijk. 

Bij Pedimarkt kunt u bijvoorbeeld compressiebandages kopen van Os1st. Deze braces zijn uniek omdat deze meerdere compressie zones hebben. Andere compressiekousen hebben meestal maar 1 compressie/druk waarde. En dit is precies de reden waarom Os1st sokken en bandages de beste ondersteuning zijn voor een betere doorbloeding en soepelheid van uw voeten (en kuiten). 

      16-02-2018 13:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Groot Overeem 9A-4
3927 GH Renswoude (Gld) 

Tel: (+31) (0)33 - 2022 229

Email: info@os1st-compressie.nl

Betaalmogelijkheden

Betaalmethodes

Afterpay achteraf betalen

 

Websites van PD-care

www.pedimarkt.nl
www.suecosklompen.nl
www.yoursole.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

© Copyright - OS1st