Selecteer je taal

Sleeves dragen tijdens het hardlopen: een goed idee

Home Sleeves dragen tijdens het hardlopen: een goed idee
Sleeves dragen tijdens het hardlopen: een goed idee
Sleeves met compressie bij hardlopen

Hardlopen op elk niveau

Of je nu een fanatieke marathon hardloper bent of recreatief met hardloopwedstrijden meedoet, op elk niveau wil je graag je hardloopprestaties goed volbrengen. Dit krijg je natuurlijk voor elkaar met de juiste hardloopschoenen en hardloopkleding. Een horloge die je fysieke conditie in de gaten houdt is al niet meer weg te denken en behoort vaak al tot de standaard hardloopuitrusting. Maar wat vaak nog niet tot deze uitrusting behoort zijn compressiesokken en compressiebandages, bijvoorbeeld voor je kuiten en armen om je hardloopprestaties naar een hoger niveau te brengen.

Compressiebandage dragen bij het hardlopen – Een goed idee!

Om het hardlopen langer en sneller te kunnen volhouden, kan compressie een stukje van de puzzel zijn dat je verder helpt. Compressie is het geven van extra druk om de doorbloeding te verbeteren en zo meer zuurstof en voedingsstoffen naar je cellen in spieren en pezen te krijgen. Compressie is vrij eenvoudig te verkrijgen, met de juiste compressiebandages. Zo zijn er bandages voor je onderbenen, bovenbenen en voor je armen. Dus vooral die plekken waar verzuring en vermoeidheid tijdens het lopen een rol speelt.

Compressie: waar moet je opletten?

Mocht je overtuigd zijn van de effecten van compressie op je hardloopprestaties, dan is het zaak om de juiste materialen te kiezen. Maar waar moet je dan opletten? Kijk goed naar producten die de druk op meerdere en specifieke plekken toepast. Door optimaal van deze compressiezones gebruik te maken, zul je minder spierpijn ervaren, blessures hebben, en sneller herstellen.  Uiteraard willen wij dan onze compressiesokken en bandages van OS1st (spreek uit als Oh Es First) onder de aandacht brengen. Deze compressiebandages en sokken met compressie staan erom bekend meerdere compressiezones te hanteren door middel van de unieke “Compression Zone Technology”. Benieuwd? Bekijk dan snel ons assortiment en maak je sportuitrusting compleet.  

Lekker warm!

Een ander voordeel van bijvoorbeeld de armbandages is dat ze je armen ook lekker warm houden. Vooral op de wat koudere dagen is het lekker om niet te veel energie kwijt te raken om de lichaamswarmte vast te houden. Armbandages geven dan ondersteuning, verbeteren de doorbloeding en houden je lekker warm.

Of juist niet te warm…

Warmte kan voor de armen heel prettig zijn, maar bij de benen is dat niet altijd het geval. OS1st heeft met de Thin Air sleeves een geweldige oplossing tegen oververhitting en klamheid rond de onderbenen. De dunne structuur van de compressiebandages zorgt voor een optimale ventilatie langs de benen waardoor je de wind tegen kuiten en schenen te voelen is. Vocht verdampt snel en je ervaart een heerlijk verkoelend effect.

Veel hardloopplezier gewenst en op naar nog betere resultaten !

      06-04-2023 13:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies