Selecteer je taal

Op bezoek bij Miriam van Reijen

Home Op bezoek bij Miriam van Reijen
Op bezoek bij Miriam van Reijen

In oktober j.l. zijn we op bezoek geweest in Amsterdam. In een appartement uitkijkend over het IJ werden we hartelijk ontvangen door Miriam van Reijen, topsportster in hart en nieren. Miriam is hardloopster, wielrenster en zwemster in één. Ze doet namelijk mee aan wedstrijden duathlon en triathlon. Dat doet ze zo goed dat ze in 2017 het NK Goud Duathlon pakt en een paar maanden later zilver wint op het WK Duathlon. In 2019 werd ze 3e op het NK Triathlon, lange afstand.

Naast haar sportprestaties is Miriam afgestuurd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze is nu PhD Human Movement Sciences. De studie en de ervaring in de sport hebben haar geholpen voor het starten van een eigen bedrijf in het geven van advies over voeding en beweging. Haar klanten variëren in mensen die willen afvallen en (top)sporters die een betere prestatie willen leveren. Dit is iets waar Miriam graag, ook na haar actieve sportcarrière, mee door wil blijven gaan.
 

Os1st

Miriam van Reijen aan het IJVia een toevalligheid is Miriam in aanraking gekomen met Os1st compressiekousen. En omdat ze graag nieuwe dingen test, is ze ook onbevangen de Os1st FS6 compressiekousen en CS6 kuit sleeves gaan testen. Ze is daar erg over te spreken. De kousen geven ondersteuning en de doorbloeding wordt bevordert op een hele prettige manier. Niet alleen met het sporten, maar ook tijdens de reis naar de wedstrijden toe en de reis weer terug. Na een goed verlopen challenge in Madrid (2e plaats!), heeft ze de compressiebraces gedragen tijdens de vluchten.

Het dragen van compressiekousen doet ze vooral om sneller te kunnen herstellen na een wedstrijd. Zeker wanneer deze zo intensief is geweest zoals in Madrid en de voeten en benen door het reizen vaak ietwat dikker worden. De Os1st compressiekousen zorgen er dan voor dat de zwelling vermindert, waardoor ze zo snel mogelijk na de landing alweer kan gaan trainen.

Helemaal bijzonder is de prestatie van Miriam in Madrid als je bedenkt dat de wedstrijd eigenlijk niet eens gepland was. Omdat het kort na het NK/EK long distance was (8 dagen), is een dergelijke zware wedstrijd vaak niet aan te bevelen. Na de mooie resultaten op de NK/EK (3e en 4e plek) vroeg haar coach of ze wellicht toch mee wilde doen aan de wedstrijd in Madrid.

Na kort hierover nagedacht te hebben is ze dus gegaan. En dit resulteerde in die prachtige 2e plek én misschien nog wel belangrijker, een ticket voor de pro Championship race in Samorin!

 

Training voor komend seizoen

Ondanks dat het komende seizoen pas in april 2020 echt gaat beginnen blijft Miriam ontzettend fanatiek trainen en probeert ze de routine in de trainingen te behouden. Gelukkig vindt ze trainingen altijd leuk om te doen. In tegenstelling tot veel anderen die zeggen vooral na het sporten een voldaan gevoel te krijgen, heeft Miriam dat goede gevoel tijdens de training al. “Dat maakt de training juist zo leuk.” Dat gevoel geeft motivatie om door te gaan.

Voor de trainingen heeft ze een weekschema. Over het algemeen is het zes keer per week zwemmen, 70-80 km lopen en 300-400 km fietsen.  Los van de trainingen gaat Miriam in februari op trainingskamp ter voorbereiding op een hele triathlon in Taiwan, eind april.

Chris, Miriams vriend, is ook erg fanatiek. Hij zorgt voor de juiste snufjes op de fiets. Bijvoorbeeld voor de juiste houding, wat erg belangrijk is. Daar hoeft Miriam zich dus geen zorgen meer over te maken. Behalve dat de goede houding wel getraind moet worden.

 

NOCNSF

Sinds juni 2019 is Miriam werkzaam voor het NOCNSF. In deze functie is ze verantwoordelijk voor de sporters van de tennisbond. Ondanks dat ze geen achtergrond heeft in de tennissport heeft ze haar plek in de tennisbond gevonden. Ze heeft immers genoeg ervaring in de sport. Op deze manier krijgt ze “van alle sporten iets mee”. Ook het werken voor het NOCNSF wilt Miriam graag doorzetten na haar sportcarrière.

 

Mentaal

Naast dat sporten een fysieke uitdaging is, komt de mentale kwestie ook om de hoek kijken. Vele mensen wijzen op de “eenzame kant” van het sporten. Het alleen zijn en veel bezig zijn met één doel.

Het mentale aspect speelt tijdens de wedstrijden een grote rol. Bij de lange afstanden merk je dat je mentaal sterk moet zijn wil je de race kunnen finishen. En die mentale kracht groeit met de jaren. Een gedachte en tevens een tip die Miriam altijd bij zich draagt is “in het moment blijven”. Dus niet nadenken over wat er nog komen gaat. Niet het water in springen en denken dat je nog zo ver moet zwemmen, fietsen en lopen.

De doelstellingen van Miriam voor de aankomende wedstrijden zijn nog niet helemaal zeker. Dat kan ze voor de wedstrijd in Taiwan nog niet zeggen. Het gaat haar om het maken van progressie. En hoe beter de progressie, des te hoger natuurlijk de verwachtingen en doelstellingen.

 

Seizoen 2020

In 2019 heeft Miriam kennis gemaakt met Os1st en het comfort en de werking van de diverse compressie braces. In 2020 gaan we Miriam daarom blijven volgen. We volgen haar wedstijden en houden jullie hier in ons blog en onze social media kanalen van op de hoogte.

Zelf ook ervaren wat Miriam ervaart met de Os1st compressie braces? Probeer het zelf en koop ze direct in onze winkel.

      09-12-2019 11:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies