Selecteer je taal

Motorrijden zonder gezwollen armen en benen?

Home Motorrijden zonder gezwollen armen en benen?
Motorrijden zonder gezwollen armen en benen?

Iedereen die motor rijdt zal het kunnen bevestigen. Motorrijden kan behoorlijk wat vergen van je lichaam. Hoewel de belasting natuurlijk afhangt van de lengte van de rit en de mate waarin je ‘gas geeft’, kan het je armen en benen flinke spierpijn geven. Ook zwellingen in armen en benen komen veel voor, zeker naarmate de rit langer duurt en je al die tijd in min of meer dezelfde houding zit. Dit geldt niet alleen voor de motorrijder maar vergeet ook de passagier achterop niet!


 

Doorbloeding en vocht

Wanneer armen en benen dikker worden tijdens en na de rit, dan komt dit vaak doordat vocht zich ophoopt. Wanneer het vocht niet goed afgevoerd wordt, maar wel aangevoerd, zal er vanzelf vocht op bepaalde plekken blijven zitten. Een goede doorbloeding is essentieel, want dat zorgt ervoor dat vocht afgevoerd wordt. Voor een goede doorbloeding is veel beweging belangrijk, maar op de motor lukt dat moeilijk. Inspannend is het wel, maar eerder van het verkrampte soort.

Compressie voor de armOm het vocht beter af te voeren kunnen compressie bandages of braces een uitkomst bieden. Compressie zorgt voor druk op het lichaamsdeel, waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt. Het stuwt als het ware het bloed door de bloedvaten waardoor het vocht meegenomen wordt. Voor motorrijders kan dit bijvoorbeeld erg positief uitpakken voor de armen. De armen zijn naast het bovenlichaam en de benen de zwaarst belaste lichaamsdelen, dus een beetje hulp kan geen kwaad. De AS6 Arm compressie brace geeft bijvoorbeeld compressie van bovenarm tot pols en geeft ondersteuning.

Ook een polsbrace kan uitkomst bieden. Je zult het wel herkennen, na een lange motorrit met veel schakelen en remmen, kunnen de handen en polsen stijf aanvoelen. De WS7 Polsbrace kan hierbij extra ondersteuning en verlichting bieden.
 

Passagiers hebben het ook niet altijd makkelijk

Ook bij passagiers horen we vaak dat vooral de benen dikker worden en verkrampen. Met name bij de langere toertochten is dat een probleem. Hoewel je meebeweegt met de bestuurder en de motor, is deze houding toch nog behoorlijk passief, maar inspannend. De kuiten en de enkels kunnen daarbij behoorlijk ‘vol’ lopen. Na een dag toeren voelen de benen en enkels als een blok beton en zijn ze dik.

Een uitstekende oplossing om dit tegen te gaan zijn de FS6+ compressiekousen. Deze geven uitstekende druk op de enkels en kuiten, waardoor deze veel dunner en energieker blijven. Aan het einde van de toertocht zul je het verschil absoluut voelen.

Proberen? Kijk dan even naar onze braces voor de arm/elleboog en de compressiekousen voor de enkel en kuit.

      17-04-2020 12:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

0
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies