Gratis verzending boven € 50 en GRATIS retour! I Alles uit voorraad leverbaar I 60 dagen niet goed geld terug
0
Winkelwagen
€ 0,00
Hoe compressiebandages uw crossfit training zonder blessures kan houden

Iedere sport kan blessures veroorzaken. Maar crossfit heeft een reputatie op het gebied van blessures die gerust berucht genoemd kan worden.

Waar deze vorm van training voorheen vooral werd uitgeoefend door de hardcore militaire types en professionele fitness trainers is Crossfit inmiddels ook populair geworden bij een groter publiek. Jong en oud, sportief en minder sportief, zien de voordelen van deze intensieve workout.

 

 

Afvallen met crossfit, maar ook blessures

Het is niet te ontkennen dat met Crossfit mensen gewicht hebben verloren en dat mensen met deze vorm van sporten spiermassa hebben gekweekt. Maar omdat ook minder ervaren sporters het zijn gaan doen heeft de sport de reputatie opgebouwd riskant te zijn. Blessures komen veel voor doordat mensen te veel hooi op de vork nemen en spieren overbelasten.

Een goede manier om blessures te voorkomen is door alleen onder begeleiding van goede trainers aan Crossfit te doen. Een andere oplossing is het dragen van een neopreen compressiebandage om spieren te ondersteunen tijdens de training.

 

Elleboog blessure

Een gebrek aan fitness en souplesse gedurende Crossfit trainingen kan een diversiteit aan blessures opleveren. De meest voorkomende is een elleboog tendonitis, ofwel een tenniselleboog. Een tenniselleboog veroorzaakt pijn en irritatie aan de buitenkant van de voorarm. Het wordt gezien als een RSI (Repetitive Stress Injury) klacht, veroorzaakt door duizenden herhalingen van stress bewegingen, zoals sit-ups en push-ups. De symptomen kunnen tot wel 12 weken aanhouden.

De oplossing: in aanvulling tot goede stretch oefeningen en aanpassing aan de technische uitvoering van de herhalingen kan de ES3 elleboogbrace erg goed helpen. Het verbetert de circulatie, geeft ondersteuning en helpt daarmee de blessure te genezen.

 

Polsblessure

Bijna iedere Crossfit oefening oefent druk uit op de polsen, waardoor een polsblessure veel voorkomt. Push-ups, sit-ups en ring dips zijn slechts enkele voorbeelden waarbij herhaaldelijk grote druk op het polsgewricht komt. Vooral wanneer het gehele gewicht op de pols terecht komt. Ook gewicht heffen zorgt voor druk op de pols, vooral wanneer er een achterwaardse beweging plaatsvindt.

De oplossing: Werk samen met een trainer om de conditie en kracht zorgvuldig op te bouwen. Ga niet te snel over op teveel of te zware belasting. De WS6 polsbrace kan daarbij ook helpen. Het zorgt voor extra doorbloeding, maar ook voor extra ondersteuning en kan zo blessures helpen voorkomen.

 

Been blessures

In de benen bevinden zich bijzonder veel spieren. De bovenbenen (quads) en de onderbenen (kuiten) kunnen bij Crossfit flink belast worden. Ook meer richting de voet (achillespees) zitten enkele spieren en pezen die door herhaalde bewegingen overbelast kunnen worden. Blessures aan de achilles kunnen hardnekkig zijn, vanwege de beperkte doorbloeding in de pees. Bovendien kan het uitstralen naar de (onderkant van de) kuit. In het bovenbeen zijn de quadriceps en de hamstring gevoelig voor spierscheuringen door overbelasting.

De oplossing : wees geen held. Druk geen gewichten weg die boven je vermogen liggen. Natuurlijk willen we allemaal grenzen verleggen, maar het gezond verstand vertelt je snel genoeg waar je (huidige) grens ligt. En uiteraard, de QS4 quad compressie bandage en de CS6 kuitbandages kunnen je ook goed van dienst zijn.

 

Knie blessures

Tot slot, maar niet minder vaak voorkomend, de knieblessures. Een runners knie, (in)gescheurde kniebanden en maniscus blessures zijn bijzonder pijnlijk. En bovendien beperken ze je bewegingsvrijheid. Tijdens het herstel en wanneer men weer aanvangt met sporten, is er juist bij knieblessures sprake van onzekerheid. Extra ondersteuning is gewenst en optimale doorbloeding eigenlijk vereist voor een goede opbouw van de belasting. 

De oplossing: kijk met een trainer naar de manier waarop je je benen neerzet, zodat de belasting op de knie goed is. De knie moet vooral in lijn staan met de rest van het lichaam. Een draai kan bij belasting zorgen voor blessures. 

De KS7 kniebrace geeft zowel ondersteuning als stimulering van de bloedcirculatie. Daarmee zal ook het vertrouwen toenemen en kunt u uw grenzen verleggen.

 

Hoe Os1st u kan helpen blessurevrij te blijven

Wanneer u pijn heeft in elleboog, pols, benen, knie of andere lichaamsdelen, dan zijn de medische compressie sportbraces een bewezen manier om doorbleding, warmte, ondersteuning en druk te zorg op de juiste plek. Het risico op blessures neemt daardoor af en u kunt zich richten op het verleggen van uw grenzen.

    24-08-2017 17:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Groot Overeem 9A-4
3927 GH Renswoude (Gld) 

Tel: (+31) (0)33 - 2022 229

Email: info@os1st-compressie.nl

Betaalmogelijkheden

Betaalmethodes

Afterpay achteraf betalen

 

Websites van PD-care

www.pedimarkt.nl
www.suecosklompen.nl
www.yoursole.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

© Copyright - OS1st