Gratis verzending boven € 50 en GRATIS retour! I Alles uit voorraad leverbaar I 60 dagen niet goed geld terug
0
Winkelwagen
€ 0,00
Help, een tenniselleboog. En nu?

Een tenniselleboog (epicondylitis lateralis) lijkt alleen te ontstaan door het beoefenen van tennis. Niets is uiteraard minder waar. Het is een blessure die voorkomt door een overmatige herhaling van dezelfde beweging. En in dit geval een beweging die vaak voorkomt bij het tennissen. De pijnlijke elleboog komt echter voor 95% voor bij mensen die niet eens tennissen. Uiteraard zijn er ook veel andere sporten waarbij deze blessure kan voorkomen. Een sport waar het veel voorkomt is bijvoorbeeld golf en dan wordt het ook wel een golfarm genoemd. Maar je kunt het ook oplopen tijdens je werk, waar eventueel veel herhalende bewegingen gedaan worden.

Het overbelasten van de strekspieren in de onderarm (die lopen van de elleboog naar de pols) zorgt voor een vervelende pijn. De blessure valt onder de RSI blessures, aangezien het gaat om een blessure die voortkomt uit herhaalde bewegingen. En omdat je erg vaak bewegingen met de arm maakt, voel je vrijwel de hele dag irritatie.

 

Behandeling tenniselleboog

Allereerst is het belangrijk om die herhalende bewegingen te voorkomen die ervoor zorgen dat de overbelasting is ontstaan. En dat kan best lastig zijn als je deze hebt opgelopen door een beweging waar je soms niet eens bewust van bent. Ga na welke bewegingen er zijn die de oorzaak van de klachten is en probeer deze dan te voorkomen. Soms is een andere houding of techniek de oplossing. Het kan lastig zijn om dat te doorbreken, want een mate van gewenning bij de gewraakte bewegingen speelt vaak een rol.

Wat goed helpt bij het herstel van de blessure is dat de doorbloeding van de spieren en pees wordt verbeterd. Dit kan door massage van de plek en door het dragen van een compressie bandage. Het stimuleren van de doorbloeding zorgt voor een betere toevoer van voedingsstoffen die de gekwetste spieren kan laten herstellen. Ook zorgt het voor een goede afvoer van afvalstoffen.

Os1st heeft enkele geschikte oplossingen tegen tennisellebogen. De bandages / braces zorgen voor een betere doorbloeding en dus sneller herstel. Bekijk hier de ES6 en de AS6 van Os1st.

      15-05-2018 09:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Groot Overeem 9A-4
3927 GH Renswoude (Gld) 

Tel: (+31) (0)33 - 2022 229

Email: info@os1st-compressie.nl

Betaalmogelijkheden

Betaalmethodes

Afterpay achteraf betalen

 

Websites van PD-care

www.pedimarkt.nl
www.suecosklompen.nl
www.yoursole.nl

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

© Copyright - OS1st